Beton impregneren

Had u uw beton graag willen impregneren? Een verstandige keuze als u het ons vraagt. Door uw beton te impregneren zorgt u voor een langere levensduur van het beton. Beton impregneren kunt u zowel bij bestaand als bij nieuw beton doen. Wij hebben echte specialisten in huis die u graag helpen met het impregneren van uw beton. Neem contact op en we bespreken graag de mogelijkheden.

Wat is beton impregneren?

Beton impregneren, wat is dat eigenlijk? Impregneren is in feite een duur woord voor het waterdicht/beschermen van het beton. Wanneer we beton impregneren brengen we een beschermende laag aan op het beton. Deze laag is nagenoeg onzichtbaar en trekt zelfs in het beton. Op deze manier zal het beton beschermd worden en zal uw beton waterdicht zijn. 

Waarom beton impregneren of waterdicht maken?

Maar waarom zou u beton impregneren of waterdicht maken? Onbehandeld beton is namelijk poreus. Dit betekent dat er luchtbellen in het materiaal zitten en hierdoor zal het beton sneller water opnemen en komen er stoffen en chemicaliën in het beton die u liever niet in uw beton wilt hebben. Dit kan namelijk voor vlekken en beschadigingen zorgen.  
Wanneer we beton impregneren zorgen we dus voor een duurzamere levensduur van het beton, waardoor u langer kunt genieten van het beton. Daarnaast blijft het beton ook schoner en mooi. Genoeg redenen om uw beton te impregneren als u het ons vraagt!

Contact opnemen

Beton impregneren of coaten?

Er word ons vaak gevraagd wat het beste is. Beton impregneren of coaten? Zoals hierboven vermeld weten we nu de waarde van beton impregneren en waarom dit een goede keuze is. Door uw beton te impregneren voorkomt u nou eenmaal veel problemen en de duurzaamheid van een geïmpregneerde vloer is hoog. 

Uiteraard beschermd beton coating uw betonnen vloer ook dankzij een harde laag. Waar beton impregneren erg neutraal is, heeft u met coating meer (kleur)opties en is coating in vele gevallen mooier. Als we kijken naar de prijs dan is beton impregneren in de meeste gevallen goedkoper. Ook op het gebied van duurzaamheid scoort beton impregneren beter. Waar u beton coating eens in de 5 jaar moet vervangen, kunt u soms wel tot 20 jaar met geïmpregneerd beton doen. 

Zelf beton impregneren

Het fijne van beton impregneren is dat het ook zelf gedaan kan worden, mits u een beetje handig bent. Op het internet staan onwijs veel stappenplannen die u kunnen helpen. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Had u toch graag zelf aan de slag willen gaan dan kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten voor advies. 

Uw beton laten impregneren door professionals 

Wanneer u zelf niet de handigste bent raden wij aan om uw beton te laten impregneren door mensen die er verstand van hebben. Op deze manier wordt de kwaliteit van uw beton gewaarborgd en weet u dat het beton impregneren op een juiste en professionele manier gedaan zal worden. Uw beton impregneren? Neem contact op met Betoncare en we helpen u graag verder!

Contact opnemen

Betoncare reparatie en renovatie Meppel
Betoncare Meppel

Onze specialiteiten

  • Reparatie en bescherming
  • Vochtwering
  • Injectietechniek
  • Renovatie

Door de enorme hoeveelheid aanvragen kunnen wij u helaas niet op korte termijn van dienst zijn

Excuses voor het ongemak