Is betonrot gevaarlijk?

Heeft u last van betonrot? Laat u dit te lang doorzetten, dan zal het probleem alleen maar erger worden. Uw muur kan bijvoorbeeld instorten, wat zeer gevaarlijk is. Ondanks dat beton erg sterk materiaal is, heeft het net zoals elk ander materiaal het juiste onderhoud nodig. Wacht dus niet te lang met het herstellen van het betonrot van uw betonnen vloer of muur, want dit kan tot onveilige situaties leiden. In deze blog leest u precies hoe u het gevaar herkent van betonrot en wat u moet doen om het betonrot te herstellen.

Betonrot is zeer gevaarlijk

Beton mag dan wel onderhoudsarm zijn, het heeft wel de juiste zorg en aandacht nodig. Betonrot wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door corrosie van de wapening. Het beton rot niet, maar de stalenwapening wel. Roestvorming leidt ertoe dat het staal in het beton uitzet. Er komt meer ruimte voor vocht en nog meer roest. Kortom, er is sprake van betonrot. Het herkennen van betonrot is zeer makkelijk. Merkt u op dat het beton langzaam afbrokkelt, dan is het van belang dat u contact met ons opzoekt. Verder kan uw betonnen muur of vloer door rode of bruine roestvlekken zijn aangetast. Wacht niet te lang met herstellen van uw betonnen vloer of muur, want het is zeer gevaarlijk. Uw muren kunnen bijvoorbeeld instorten. Herstel uw beton zo snel mogelijk, vraag hier uw persoonlijke offerte aan.

Betonrot herstellen door Betoncare

Neem als u betonrot heeft herkend meteen contact op met Betoncare. Wij brengen uw beton weer in goede staat. Bij een betonrenovatie verwijderen we de slechte delen van het beton tot op de gezonde bewapening. Deze delen worden behandeld met een speciale primer. In sommige gevallen brengen we nieuwe bewapening aan. Er zijn verschillende manieren van betonrenovatie:

Naast deze manieren hebben wij nog allerlei andere tactieken die we toepassen. Benieuwd? Neem dan contact met ons op!

Last van betonrot? Bij Betoncare bent u bij het juiste adres!

Als u last heeft van betonrot, dan inspecteren, repareren, versterken en onderhouden wij het beton voor u. Met 20 jaar ervaring beschikken wij over veel kennis en expertise. Wij kunnen elke renovatieklus aan. Heeft u twijfels over de houdbaarheid van uw beton? Dan komen wij graag langs om dit te inspecteren.

Betoncare reparatie en renovatie Meppel
Betoncare Meppel

Onze specialiteiten

  • Reparatie en bescherming
  • Vochtwering
  • Injectietechniek
  • Renovatie

Door de enorme hoeveelheid aanvragen kunnen wij u helaas niet op korte termijn van dienst zijn

Excuses voor het ongemak