Beton ciré

Wanneer u overweegt om uw badkamer grondig onder handen te nemen, dan heeft u vast wel eens beton ciré voorbij zien komen. Dit is een betonstuc dat oorspronkelijk is ontstaan in Frankrijk. Door de vele voordelen die deze beton soort met zich meebrengt is het tegenwoordig een veel gebruikt materiaal. Dit is niet zo gek aangezien beton ciré uw woning direct een warmere uitstraling geeft. Zeker met de komst van een industrieel interieur is dit materiaal niet meer aan te slepen. Bij Betoncare zien wij hierdoor dit materiaal regelmatig voorbijkomen, waardoor er ook steeds vaker reparaties worden uitgevoerd.  

beton ciré repareren

Wat is beton ciré? 

Ondanks dat het gebruik van beton ciré vandaag de dag mateloos populair is, komt het regelmatig voor dat het niet helemaal duidelijk is wat hiermee wordt bedoeld. Om dit duidelijker te maken vertellen wij u hier graag meer over. Eigenlijk is beton ciré niets anders dan een eeuwenoude techniek van het afwerken van vloeren en wanden. Doordat het gewreven en gewaxt beton is, is dit materiaal zowel vochtwerend als antibacterieel. Dit maakt betonstuc uitstekend om te gebruiken voor vloeren, muren, aanrechtbladen, wasbakken en douchewanden. Tegenwoordig is dit materiaal een echte favoriet in woningen doordat het een warme uitstraling heeft en een levendig patroon. Hiermee is beton ciré de perfecte keuze voor een modern interieur. 

Betonstuc is waterbestendig 

Wilt u beton ciré gaan aanbrengen in uw badkamer? Dat is geen enkel probleem aangezien dit materiaal 100% waterbestendig is. Dit klinkt misschien gek, maar dit is mogelijk doordat er speciaal kunsthars aan dit beton is toegevoegd. Daarnaast is er bij betonstuc geen sprake van voegen zoals wel bij tegels het geval is. Hierdoor kan er geen schimmel in de vochtige ruimte ontstaat. De tijd van voegen schoonmaken is dus met beton ciré verledentijd geworden. Als extra voordeel heeft dit materiaal dat het ontzettend sterk is. Dit zorgt ervoor dat betonstuc tegen een stootje kan en jaren meegaat.  

Zelfstandig beton ciré aanbrengen 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het mogelijk om beton ciré zelfstandig aan te brengen. Doordat dit materiaal vrijwel op iedere ondergrond kan, kunt u direct beginnen. Dit doet u door een dun laagje aan te brengen met een plamuurmes. Betonstuc is gemakkelijk te verwerken in dunne lagen van twee tot drie millimeter. Indien nodig kunt u dus een extra laag aanbrengen voor een intens effect. Komt u er niet helemaal uit? Dan kunt u Betoncare inschakelen. Onze vakmannen regelen dit dan in een handomdraai. 

Betonstuc herstellen met Betoncare 

In de loop der jaren kan het gebeuren dat er onverwachts toch een deel van uw beton ciré stuk gaat. Er kan een scheur ontstaan of een stuk afbreken. Wanneer dit gebeurt dan is het belangrijk om zo snel mogelijk het betonstuc te herstellen. Dit kan door Betoncare in te schakelen. Wij zijn al jaren de specialist op het gebied van betonreparaties. Hierdoor is geen enkele klus ons te gek. Neem snel contact met ons op en wie weet herstellen wij binnenkort uw betonstuc. 

Betoncare reparatie en renovatie Meppel
Betoncare Meppel

Onze specialiteiten

  • Reparatie en bescherming
  • Vochtwering
  • Injectietechniek
  • Renovatie

Door de enorme hoeveelheid aanvragen kunnen wij u helaas niet op korte termijn van dienst zijn

Excuses voor het ongemak