Kelderisolatie

Beschikt uw woning over een kelder? Dan is het belangrijk dat deze ruimte voortdurend koel is. Vroeger werden kelders namelijk gebruikt om voedsel op te slaan, maar tegenwoordig is dat niet meer aan de orde. We gebruiken tegenwoordig immers onze koelkast en vriezer. Wel wordt de kelder steeds vaker voor andere doeleinden gebruikt, zoals bijvoorbeeld een wijnopslag. Een koele kelder is dan ontzettend belangrijk. Uw kelder isoleren aan de binnen- en/of buitenzijde kan daarvoor een goede oplossing zijn. Lees snel verder en kom erachter wat Betoncare voor u kan betekenen!

Moet ik mijn kelder isoleren of niet? 

Gebruikt u uw kelder als leef-of hobbyruimte of als een voorraadruimte voor drank en eten? Dan is het belangrijk om de kelder goed te laten isoleren. De isolatie van uw kelder zorgt ervoor dat het in de winter langer warm blijft en in de zomer langer koel. Het grootste voordeel hiervan is dat u uiteindelijk op uw stookkosten bespaart. Daarnaast voorkomt u hiermee ook direct de kans op schimmelvorming in de keldermuren. Door u kelder te isoleren zorgt u ervoor dat uw huis meer waarde krijgt en draagt u een steentje bij aan een duurzamer klimaat voor de toekomstige generaties. Wil wil dat nou niet?

kelderisolatie

Zelf de kelder isoleren of het uitbesteden aan Betoncare? 

Kelderisolatie is erg specialistisch werk waar u professionele apparatuur voor nodig hebt. Het isoleren van een kelder is een erg precieze klus, waarbij u moet letten op de kleine details. Hierdoor kunt u deze klus beter overlaten aan de vakmannen van Betoncare. Zo bent u verzekerd van:  

Kelder isoleren aan de binnenzijde 

Kelderisolatie aan de binnenzijde is lang niet altijd noodzakelijk. De kelder ligt namelijk in en onder de grond en is daardoor al enigszins geïsoleerd. Hierdoor is ook de temperatuur vrij constant; zo rond de 15 graden. Natuurlijk is dit afhankelijk van de hoogte en de temperatuur van het grondwater. Uw kelder isoleren is in veel gevallen daardoor niet noodzakelijk. 

Wel kan het wenselijk zijn om uw kelder te verwarmen. Zeker wanneer u van plan bent om uw kelder te gaan gebruiken als leef- of hobbyruimte. Dan is kelderisolatie aan de binnenzijde wel aan te raden. In kelders is de luchtvochtigheid namelijk aan de hoge kant, wat ervoor kan zorgen dat de warmere lucht tegen de koudere muren condenseert. Dit kan zorgen voor schimmelvorming of lekkage. Kortom, als u last hebt van condens of schimmel in uw kelder is het verstandig om uw kelder te isoleren aan de binnenzijde om verdere vochtproblemen te voorkomen.  

Kelderisolatie aan de buitenzijde 

Wanneer een kelder in aanbouw is, dan is het een goed idee om aan de buitenzijde kelderisolatie aan te brengen. Bij een nieuwbouwhuis isoleert onze betonexpert zowel de keldermuren als vloeren op een zeer professionele manier. Wanneer u de ruimtes wilt verwarmen moeten de muren en de vloeren van de kelder geïsoleerd worden, zodat er een volledig sluitende isolatieschil ontstaat. Zorg dan wel voor voldoende beluchting om ervoor de zorgen dat de niet-verwarmde ruimtes geen last van schimmelvorming krijgen. Er zijn een paar dingen belangrijk bij kelderisolatie aan zowel de binnen- als buitenzijde. De kelderisolatie moet: 

Gebruik van injectietechniek bij isolatie van de kelder

Het is verstandig om kelderisolatie professioneel aan te laten brengen door een betonexpert, omdat het niet goed aanbrengen van de materialen kan leiden tot temperatuurverschillen. Dit kan vervolgens weer leiden tot scheurvorming en lekkage. Met de injectietechniek van Betoncare kunnen wij uw kelderisolatie succesvol afmaken. Hiermee maken wij het beton volledig waterdicht, zodat de vloeren en muren van uw kelder niet meer lekken. Het injecteren van het beton is voor het isoleren van uw kelder de makkelijkste en snelste techniek. Kies voor BetonCare en haal veel expertise en kennis in huis om de kelderisolatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Contact opnemen met Betoncare 

Wilt u graag uw kelder laten isoleren? Of heeft u hier meer vragen over? Vul dan het formulier aan de rechterkant in om contact op te nemen met Betoncare, of bel naar 06-26 881 791. Wij garanderen een persoonlijke reactie binnen 24 uur. 

Betoncare reparatie en renovatie Meppel
Betoncare Meppel

Onze specialiteiten

  • Reparatie en bescherming
  • Vochtwering
  • Injectietechniek
  • Renovatie

Door de enorme hoeveelheid aanvragen kunnen wij u helaas niet op korte termijn van dienst zijn

Excuses voor het ongemak