Kelderisolatie aan de binnenzijde en buitenzijde

Kelders horen koel te zijn. Daarvoor werden ze in de vorige eeuw gebouwd. In de oogstmaanden augustus en september haalden de mensen het eten van het land. Ze bewerkten het op een manier om de winter door te komen. Het voedsel werd in de kelder bewaard. Tegenwoordig gebeurt dit steeds minder vaak. We hebben immers allemaal een koelkast en een vriezer. Ook zijn de meeste supermarkten tegenwoordig iedere dag geopend. Een koele kelder is wel handig wanneer je de kelder bijvoorbeeld als fitnessruimte of als wijnopslag wilt gebruiken. Een oplossing hiervoor kan zijn de kelder aan de binnen en/of buitenzijde te isoleren. 

In Nederland worden de kelders tegenwoordig steeds meer betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Dus niet als voorraadkast voor de moestuin maar als bergruimte, speelruimte, studeerkamer, kortom extra vierkante meters ten behoeve van het woongenot.

Is een kelder isoleren aan de binnenzijde noodzakelijk?

Het is lang niet altijd noodzakelijk om een kelder aan de binnenzijde te isoleren. De kelder ligt immers in en onder de grond en is daardoor al geïsoleerd. Hierdoor is ook de temperatuur vrij constant; zo rond de 15 graden. Afhankelijk van de hoogte en de temperatuur van het grondwater. Het is in veel gevallen niet noodzakelijk een kelder te isoleren.

Wanneer je de kelder wilt bij verwarmen omdat je er bijvoorbeeld een speelkamer van wilt maken dan kun je kiezen voor isolatie. In kelders is de luchtvochtigheid altijd aan de hoge kant. Dit kan ervoor zorgen dat de warmere lucht tegen de koudere muren condenseert, met schimmelvorming tot gevolg. Ook kan het gebeuren dat er lekkage ontstaat.

Is een kelder isoleren aan de buitenzijde noodzakelijk?

Wanneer een kelder in aanbouw is dan is het een goed idee om vanaf de buitenzijde te isoleren. Wanneer je de ruimtes wilt verwarmen (afhankelijk van de bestemming) dan zul je zowel de muren als de vloeren moeten isoleren. Zorg dan wel voor voldoende beluchting om ervoor de zorgen dat de niet-verwarmde ruimtes geen last van schimmelvorming krijgen.

Wanneer je besluit een kelder te verwarmen let dan op het volgende: Je moet nu isoleren anders krijg je last van condensvorming en wellicht schimmels. De isolatie moet:

Tevens moet deze isolatie professioneel aangebracht worden door een beton expert omdat het niet goed aanbrengen van de materialen kan leiden tot temperatuurverschillen. Het verschil in temperatuur kan weer leiden tot scheurvorming en lekkage. Met de injectietechniek van betoncare kunnen wij u helpen uw kelder te isoleren.

Contact opnemen met Betoncare

Vul het formulier in aan de rechterkant om contact op te nemen met Betoncare of bel naar 06-26 881 791. Wij zorgen dan binnen 24 uur voor persoonlijk contact.

Betoncare reparatie en renovatie Meppel

E-mail Betoncareinfo@betoncare.nl
Telefoon Betoncare Meppel 06 - 26 881 791

Betoncare Meppel

Snel vrijblijvend contact met Betoncare?

Contact met BetoncareVul het formulier in, binnen 24 uur persoonlijk contact.

Onze specialiteiten

Voor bouwkundig onderhoud, betonherstel, betonbescherming en meer.

Beton laten repareren

Reeststouwe 26
7944 AW Meppel

0626 881 791

Klik en plan uw route
Betoncare Reparatie en renovatie
                                                           Sitemap