Volledige kelderisolatie Noord-Nederland 

Kelders horen koel te zijn. Vroeger werden kelders gebruikt om voedsel op te slaan, maar tegenwoordig is dat anders. We gebruiken tegenwoordig onze koelkast en/of vriezer. Wel wordt de kelder steeds vaker voor andere doeleinden gebruikt, zoals bijvoorbeeld een wijnopslag. Een koele kelder is dan belangrijk. Uw kelder isoleren aan de binnen- en/of buitenzijde kan daarvoor een goede oplossing zijn. 

Moet ik mijn kelder isoleren of niet? 

Gebruikt u uw kelder als leef-of hobbyruimte of een voorraadruimte voor drank en eten? Dan is het belangrijk om de kelder goed te laten isoleren. De isolatie van uw kelder zorgt ervoor dat het in de winter langer warm blijft en in de zomer langer koel. Het voordeel hierbij is dat u op uw stookkosten bespaart en u de kans op schimmelvorming in uw keldermuren verkleint. Bovendien krijgt uw huis meer waarde en draagt u een steentje bij tegen de klimaatverandering. 

kelderisolatie

Zelf de kelder isoleren of het uitbesteden aan Betoncare? 

Kelderisolatie is erg specialistisch werk waar u professionele apparatuur voor nodig hebt. Het isoleren van een kelder is een erg precieze klus, waarbij u moet letten op de kleine details. Dit kan u beter overlaten aan de vakmannen van Betoncare. Zo bent u verzekerd van:  

Kelder isoleren aan de binnenzijde 

Kelderisolatie aan de binnenzijde is lang niet altijd noodzakelijk. De kelder ligt immers in en onder de grond en is daardoor al geïsoleerd. Hierdoor is ook de temperatuur vrij constant; zo rond de 15 graden. Dit is afhankelijk van de hoogte en de temperatuur van het grondwater. Uw kelder isoleren is in veel gevallen niet noodzakelijk. 

Het kan ook zijn dat u de kelder wilt verwarmen. Dan is kelderisolatie aan de binnenzijde wel aan te raden. In kelders is de luchtvochtigheid namelijk aan de hoge kant, wat ervoor kan zorgen dat de warmere lucht tegen de koudere muren condenseert. Dit kan zorgen voor schimmelvorming of lekkage. Kortom, als u last hebt van condens of schimmel in uw kelder is het verstandig om uw kelder te isoleren aan de binnenzijde om verdere vochtproblemen te voorkomen.  

Kelderisolatie aan de buitenzijde 

Wanneer een kelder in aanbouw is, dan is het een goed idee om aan de buitenzijde kelderisolatie aan te brengen. Bij een nieuwbouwhuis isoleert onze betonexpert zowel de keldermuren als vloeren op een zeer professionele manier. Wanneer u de ruimtes wilt verwarmen (afhankelijk van de bestemming) moet u zowel de muren als de vloeren van de kelder isoleren, zodat er een volledig sluitende isolatieschil ontstaat. Zorg dan wel voor voldoende beluchting om ervoor de zorgen dat de niet-verwarmde ruimtes geen last van schimmelvorming krijgen. Er zijn een paar dingen belangrijk bij kelderisolatie aan de zowel de binnen als buitenzijde. De kelderisolatie moet: 

Kelderisolatie door experts 

Het is verstandig om kelderisolatie professioneel aan te laten brengen door een betonexpert, omdat het niet goed aanbrengen van de materialen kan leiden tot temperatuurverschillen. Dit kan vervolgens weer leiden tot scheurvorming en lekkage. Met de injectietechniek van Betoncare kunnen wij uw kelderisolatie succesvol afmaken.  

Waarom is betoninjectie het beste voor het isoleren van uw kelder? 

Wij maken het beton met betoninjectie volledig waterdicht, zodat de vloeren en muren van uw kelder niet meer lekken. Het injecteren van het beton is voor het isoleren van uw kelder de makkelijkste en snelste techniek. Betoncare heeft meer dan 20 jaar ervaring en heeft daarom veel expertise en kennis in huis om het isoleren van uw kelder zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Contact opnemen met Betoncare 

Wilt u graag uw kelder laten isoleren? Of heeft u hier meer vragen over? Vul dan het formulier in aan de rechterkant in om contact op te nemen met Betoncare, of bel naar 06-26 881 791. Wij garanderen een reactie binnen 24 uur. 

Betoncare reparatie en renovatie Meppel

E-mail Betoncareinfo@betoncare.nl
Telefoon Betoncare Meppel 06 - 26 881 791

Betoncare Meppel

Snel vrijblijvend contact met Betoncare?

Contact met BetoncareVul het formulier in, binnen 24 uur persoonlijk contact.

Onze specialiteiten

Voor bouwkundig onderhoud, betonherstel, betonbescherming en meer.

Beton laten repareren

Reeststouwe 26
7944 AW Meppel

E-mail Betoncareinfo@betoncare.nl
Telefoon Betoncare Meppel 06 - 26 881 791

Klik en plan uw route
Betoncare Reparatie en renovatie
                                                           Sitemap