Volledige kelderisolatie Noord Nederland

Kelders horen koel te zijn. Vroeger werden kelders gebruikt om voedsel op te slaan, maar tegenwoordig is dat anders. We gebruiken immers tegenwoordig onze koelkast en/of vriezer. Wel wordt de kelder steeds vaker voor andere doeleinden gebruikt, zoals bijvoorbeeld een wijnopslag. Een koele kelder is dan belangrijk. Je kelder isoleren aan de binnen- en/of buitenzijde kan dan een oplossing zijn.

Kelder isoleren aan de binnenzijde

Kelderisolatie aan de binnenzijde is lang niet altijd noodzakelijk. De kelder ligt immers in en onder de grond en is daardoor al geïsoleerd. Hierdoor is ook de temperatuur vrij constant; zo rond de 15 graden. Dit is afhankelijk van de hoogte en de temperatuur van het grondwater. Uw kelder isoleren is in veel gevallen niet noodzakelijk.

Het kan ook zijn dat je de kelder wilt verwarmen. Ook dan kun je kiezen voor kelderisolatie. In kelders is de luchtvochtigheid namelijk aan de hoge kant, wat ervoor kan zorgen dat de warmere lucht tegen de koudere muren condenseert. Dit kan zorgen  voor schimmelvorming of lekkage.

kelderisolatie

Kelderisolatie buitenzijde

Wanneer een kelder in aanbouw is, dan is het een goed idee om aan de buitenzijde kelderisolatie te bouwen. Wanneer je de ruimtes wilt verwarmen (afhankelijk van de bestemming) moet je zowel de muren als de vloeren van de kelder isoleren. Zorg dan wel voor voldoende beluchting om ervoor de zorgen dat de niet-verwarmde ruimtes geen last van schimmelvorming krijgen. Er zijn een paar dingen belangrijk bij kelderisolatie. De kelderisolatie moet:

Kelderisolatie door experts

Tevens moet deze kelderisolatie professioneel aangebracht worden door een beton expert, omdat het niet goed aanbrengen van de materialen kan leiden tot temperatuurverschillen. Dit kan vervolgens weer leiden tot scheurvorming en lekkage. Met de injectietechniek van betoncare kunnen wij uw kelderisolatie succesvol afmaken.

Contact opnemen met Betoncare

Wilt u graag door ons uw kelder laten isoleren? Of heeft u hier meer vragen over? Vul dan het formulier in aan de rechterkant in om contact op te nemen met Betoncare, of bel naar 06-26 881 791. Wij garanderen een reactie binnen 24 uur.

Betoncare reparatie en renovatie Meppel

E-mail Betoncareinfo@betoncare.nl
Telefoon Betoncare Meppel 06 - 26 881 791

Betoncare Meppel

Snel vrijblijvend contact met Betoncare?

Contact met BetoncareVul het formulier in, binnen 24 uur persoonlijk contact.

Onze specialiteiten

Voor bouwkundig onderhoud, betonherstel, betonbescherming en meer.

Beton laten repareren

Reeststouwe 26
7944 AW Meppel

E-mail Betoncareinfo@betoncare.nl
Telefoon Betoncare Meppel 06 - 26 881 791

Klik en plan uw route
Betoncare Reparatie en renovatie
                                                           Sitemap