Condensatievocht in de kelder weghalen | Betoncare uit Meppel, Drenthe

Het ontstaan van condensatievocht

Wij leven in een vochtig land. Veel mensen staan hier niet bij stil. Toch ligt het probleem bij iedereen op de loer: vocht. Wanneer er in woningen niet geventileerd wordt ontstaan er schimmel- en vochtplekken op muren en vloeren. De condens gaat zich als het ware afzetten op de wanden.

Wanneer het buiten warmer wordt kunnen er vochtplekken zichtbaar worden in de kelder. Dit komt doordat de relatieve vochtigheidsgraad van de lucht in Nederland erg hoog is. Doordat de wanden van de kelder koud zijn, zal het vocht in de lucht condenseren op de muren. Deze vochtplekken verdwijnen weer wanneer het buiten kouder wordt. Wanneer het buiten 25 graden is en u een fles water uit de koelkast buiten op tafel zet zult u binnen 30 seconden merken dat de fles nat is aan de buitenkant en dus condenseert. Dit is hetzelfde principe als in een kelder.

Gevolgen voor de gezondheid

Wanneer je een vochtig klimaat in je kelder hebt is dit schadelijk voor de gezondheid. Schimmels en/of huisstofmijt groeien weldadig in een vochtig klimaat. Zij verspreiden prikkelende stoffen in uw woning. Dit kan klachten zoals benauwdheid veroorzaken of een chronische neus verkoudheid. Kinderen en oudere mensen zijn hier extra gevoelig voor. Van alle kinderen die in een vochtig huis opgroeien krijgen er ongeveer 25% luchtwegklachten. Een serieus probleem!

condensatie

Kelder waterdicht laten maken

Vocht is een hardnekkig probleem maar met onderstaande methode kun je vrij snel een droge kelder realiseren. De scheuren en vochtplekken in de vloer en de wanden worden geïnjecteerd met een epoxyhars. Deze methode kan volstaan wanneer het vochtprobleem niet al te groot is.

De beste oplossing is echter het waterdicht maken van de kelder en te zorgen voor een goede ventilatie. Zo kom je meteen van het ongezonde klimaat af. De schimmels en vochtplekken zullen verdwijnen.

Bij deze behandelmethode worden de muren en de vloer waterdicht gemaakt met een verdichtingsmortel. Er wordt als het ware een dunne laag cement aangebracht waardoor de kelder waterdicht wordt. Dit noemen we ook wel een glaslaag. Na het aanbrengen van de glaslaag zullen de wanden gestukt moeten worden met een cementgebonden deklaag.

Bekuipen van de kelder

Er wordt als het ware een kuip in de kelder gemaakt waardoor het vocht niet meer naar binnen kan. Dit wordt met een 7 stappenplan gedaan. Dit bestaat onder andere uit een verdichtingsmortel.

Soms kun je volstaan om dit stappenplan alleen op de wanden en door de kim(aansluiting wand met de vloer) aan te brengen. Dit ligt echter aan de kwaliteit van de vloer en het vochtprobleem. Laat u adviseren door uw expert!

Contact opnemen met Betoncare

Klik op de onderstaande knop en stel ons al uw vragen of bel naar 06-26 881 791. Wij zorgen dan binnen 24 uur voor persoonlijk contact.

Betoncare reparatie en renovatie Meppel
Betoncare Meppel

Onze specialiteiten

  • Reparatie en bescherming
  • Vochtwering
  • Injectietechniek
  • Renovatie

Door de enorme hoeveelheid aanvragen kunnen wij u helaas niet op korte termijn van dienst zijn

Excuses voor het ongemak