Optrekkend vocht verhelpen | Betoncare

Een probleem dat vaak voorkomt en vaak vervelende gevolgen heeft. Optrekkend vocht staat ook wel bekend als ‘opstijgend vocht’. Optrekkend vocht ontstaat doordat de grondvocht vanuit de fundering van het huis zijn weg naar boven vindt. Het nadeel van dit grondvocht, is dat dit vaak schadelijke zouten bevat. Deze schadelijke zouten blijven achter op de muur nadat het vocht verdampt is. Het optrekkend vocht wordt bestreden met het injecteren van de desbetreffende muren.

Injecteren van de muren

Door het injecteren van de muren zal het optrekkend vocht bestreden worden. De muren worden geïnjecteerd met een vochtdicht product die alle capillairen dicht. Hierdoor wordt de muur en het metselwerk sterker, waardoor het optrekkend vocht verleden tijd is. De stappen van het injecteren van de muur:

1.    Als eerst zullen de plinten, stucwerk en pleisterwerk verwijderd worden
2.    Hierna zal de vochtwerende vloeistof geïnjecteerd worden
3.    Vervolgens zullen uw muren behandeld worden tegen zout en vocht
4.    Gevolgd door het aanbrengen van een afdichtingsmortel
5.    Als we bijna klaar zijn zullen de muren nog behandeld worden met zoutbestendig pleisterwerk
6.    Tot slot worden de plinten teruggeplaatst

betoninjectie

De voordelen van BetonCare

Waarom u voor Betoncare kiest:

Kosten optrekkend vocht-behandeling

De kosten van een behandeling hangt af van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld de schade of de tijdsduur dat het vocht zijn ding kon doen. Door deze factoren is het moeilijk te beoordelen hoeveel dit gaat kosten, hiervoor komen bij graag langs om de situatie in kaart te brengen, na het beoordelen kunnen wij een vrijblijvende offerte voor u aanmaken.

Hoe herkent u opstijgend vocht?

Voordat u loos alarm slaat is het natuurlijk handig om te weten hoe u opstijgend vocht kunt herkennen. Opstijgend vocht heeft veel kenmerken, hieronder een aantal problemen die te maken kunnen hebben met opstijgend vocht:
1.    Condensvorming
2.    Vochtkringen boven plinten
3.    Een muffe geur
4.    Schimmel op de muur
5.    Zoutpluizen op de muur
6.    Hoge luchtvochtigheid
7.    Vochtige vloer

Contact opnemen met Betoncare

Constateert u één of meerdere van bovenstaande problemen? Aarzel niet en neem contact op! Door snel contact op te nemen voorkomt u dat het opstijgend vocht andere problemen gaat geven. Wanneer u contact opneemt krijgt u binnen 24 uur een persoonlijke reactie. Onze specialisten bespreken graag de situatie met u en nemen de mogelijkheden door. Wacht niet langer en neem contact op! 

Betoncare reparatie en renovatie Meppel
Betoncare Meppel

Onze specialiteiten

  • Reparatie en bescherming
  • Vochtwering
  • Injectietechniek
  • Renovatie

Door de enorme hoeveelheid aanvragen kunnen wij u helaas niet op korte termijn van dienst zijn

Excuses voor het ongemak