Wat is betonrot? 

Beton bestaat uit cement en één of meerdere toeslagmaterialen zoals zand, grind of slagsteen. Hier wordt vervolgens water aan toegevoegd, waardoor het beton een mengsel wordt dat kan worden gegoten of gestort. Beton wordt altijd in een bepaalde vorm gegoten en vervolgens versterkt met staal. Wanneer dit staal niet goed is aangebracht of wanneer er roest op komt is er kans op betonrot. Maar wat is betonrot precies en wat kun je hiertegen doen? Lees nu verder en ontdek! 

Dus, wat is betonrot en hoe ontstaat het? 

Betonrot komt voor in beton dat is versterkt met metalen elementen. Wanneer er vocht bij deze metalen elementen komt, kunnen deze beginnen te roesten. Omdat roest zich uitzet komt er druk te staan op het omringende beton, waardoor dit uiteindelijk zal gaan barsten. Betonrot wordt gestimuleerd door chloride en CO2, echter is dit vooral van toepassing wanneer het beton is al is gaan rotten. 

Woningen gebouwd tussen 1950 en 1975 hebben zijn gevoeliger voor betonrot 

In woningen die gebouwd zijn tussen 1950 en 1975 is vaak calciumchloride gebruikt bij de samenstelling van het beton. Later werd ontdekt dat dit juist bijdraagt aan de corrosie van de wapening en dus het verzwakken van het beton. Bovendien werd in die tijd gedacht dat beton “het eeuwige leven” had, dit blijkt niet het geval. Om deze reden wordt er bij veel woningen gebouwd tussen 1950 en 1975 betonrenovatie uitgevoerd. 

Zorg voor een veilige constructie  

Betonrot is schadelijk aan uw constructie (huis, kantoorpand of flat). Doordat betonnen constructies in een gebouw veelal (deels) een dragende functie hebben is het gevaarlijk om betonrot niet te laten renoveren. Er brokkelt steeds meer beton af, waardoor het beton steeds minder stevig wordt. Laat betonrenovatie uitvoeren en voorkom gevaarlijke situaties! 

Overal waar beton gebruikt wordt bij de constructie bestaat de kans op betonrot, echter zijn er een aantal plekken waar betonrot het meeste voorkomt: 

Betonrot renovatie door Betoncare 

Uw betonrenovatie laat u vertrouwd doen door Betoncare, de betonspecialist. Bij het repareren van betonrot gebruiken wij een speciale primer die voldoet aan de laatste milieueisen en regelgeving. Hierbij wordt de primer aangebracht op de nog gezonde wapening, deze primer zorgt ervoor dat verdere roestvorming wordt tegengegaan.  

Wilt u uw betonrot laten repareren door een betrouwbare partij? Laat uw betonrenovatie dan uitvoeren door Betoncare. Neem contact op via 06-26 881 791 of druk op de onderstaande button! 

Betoncare reparatie en renovatie Meppel

E-mail Betoncareinfo@betoncare.nl
Telefoon Betoncare Meppel 06 - 26 881 791

Betoncare Meppel

Snel vrijblijvend contact met Betoncare?

Contact met BetoncareVul het formulier in, binnen 24 uur persoonlijk contact.

Onze specialiteiten

Voor bouwkundig onderhoud, betonherstel, betonbescherming en meer.

Beton laten repareren

Reeststouwe 26
7944 AW Meppel

E-mail Betoncareinfo@betoncare.nl
Telefoon Betoncare Meppel 06 - 26 881 791

Klik en plan uw route
Betoncare Reparatie en renovatie
                                                           Sitemap